tips

De reden dat ik aparte pagina heb ingeruimd voor tips, is dat veel mensen niet- of niet goed op de hoogte zijn van wat zij zelf kunnen doen om hun voeten in goede conditie te houden.

De tips hieronder zijn eenvoudig op te volgen en kunnen u een hoop narigheid besparen...


1. reinigen van de voeten
- was uw voeten dagelijks met handwarm water en bij voorkeur niet met zeep.
- blijf niet te lang in het water met uw voeten want, hoe vreemd het ook mag klinken,
  een droge huid kan daarvan het gevolg zijn..
- Droog uw voeten na het wassen altijd zorgvuldig af. Vooral tussen de tenen en met een droge   doek. Trek daarom niet meteen sokken aan, maar geef uw voeten  voldoende tijd om verder te   drogen. Indien u zelf niet in staat bent uw voeten goed af te drogen, probeer ze dan aan de   buitenlucht te laten drogen.

2. voorkom ingroeiende nagels
Ingroeiende teennagels zijn een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
- Druk door slecht passende schoenen,
- Het verkeerd (te kort) knippen van nagels.

Knip uw nagels daarom niet zelf. Nagels bestaan voor een groot deel uit levend weefsel dat nadat ze geknipt zijn, gesloten moet worden om schimmels geen kans te geven.

3. - Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 90°.
Wanneer u last heeft van schimmelnagels, spaar dan uw kousen en sokken op. Zet ze een haf uur voordat u ze gaat wassen in een emmer met een scheut azijn. Schimmels kunnen niet tegen azijn, uw sokken en kousen vormen daardoor niet langer een bron van besmetting.

Als pedicure kan ik u de juiste adviezen geven welke schoenen er voor uw voeten het beste zijn, zodat mechanische stress, zoals overtollig eelt en likdoorn's voorkomen kunnen worden.