Mikao usui (1865 -1926)

Mikao Usui werd geboren op 15 augustus 1865 in Yago, Zuid Japan. Zijn ouders stuurden hem op zijn vierde levensjaar naar een tendai-boeddhistische school, vlak bij de berg kurama. Daar heeft hij Kiko geleerd, een Japanse vorm van Qi-Gong (oefeningen voor het ontwikkelen van levensenergie, gezondheid en meditatie), waarin ook een helend element voorkomt met handoplegging.
Hij merkte als hij iemand heelde dat zijn eigen kracht verminderd werd en dat hij weer oefeningen moest doen en mediteren om zich weer op te kunnen laden. Hij vroeg zich toen al af of er een manier was om mensen te helpen genezen, zonder dat zijn eigen energie zou verminderen.

Mikao Usui studeerde later theologie en psychologie en gaf les in de boeddhistische leer. Ook is hij naar een boeddhistische tempel gegaan om heilige geschriften te bestuderen. Hij kreeg daar van de monniken isyuguo trainingen. Deze trainingen houden in, dat men 21 dagen meditatie moet doen die gericht zijn om de kruin chakra te openen. Dat gebeurt door middel van vasten, bidden, meditatie op het grote licht en staan onder een kleine bergstroom dat op de kruin stroomt. Terwijl Mikao Usui op een bepaald moment weer bezig was met de isyuguo training, gebeurde er op de 21e dag iets bijzonders. Terwijl hij mediteerde vulde een groot licht hem met energie. Hierna nam zijn energie als hij mensen heelde nooit meer af. Hij ontving dus niet alleen zelf genezing, maar had nu ook een manier om anderen te kunnen helpen met genezing. Hij had de energie gekregen waar hij al zolang naar zocht.